Yara

Geboortefotografie

Annette vertelde dat ze heel graag een geboortereportage wilde, omdat ze wel drie jaar op dit kindje hadden gewacht. Dit zou waarschijnlijk ook haar enigste zwangerschap zijn, omdat ze ook met andere gezondheidsklachten liep. Tijdens het kennismakingsgesprek bij Rinze en Annette thuis, kwam ook al gauw naar voren dat Annette geen fijne zwangerschap had. Mocht ze het echt niet meer volhouden, zou het kindje na 37 worden gehaald. De uitgerekende datum was 20 februari.

Op 27 januari kreeg een berichtje van Annette dat de controles goed zijn, maar dat er over een week een gesprek volgt over eerder inleiden want ze was het zo zat. Zolang alles er nog zo goed uitzag wilden ze liever niet ingrijpen. Er wordt dus ook niet ingegrepen bericht ze later. Het ging inmiddels ook beter en dus lieten ze de natuur voorlopig nog zijn gang gaan. Wel rommelt het wat geeft ze aan.

19 februari heb ik contact met Annette, maar met niet meer dan wat harde buiken en enkele rug steken gebeurt er weinig. De kleine vindt het nog wel prima en de controles zijn ook nog steeds goed. Afwachten maar weer…

Eindelijk wordt ze op 27 januari opgenomen en lijkt het er ´s avonds op dat het toch gaat beginnen. Rinze zou nog thuis slapen, maar is onderweg toch maar weer omgekeerd omdat de weeën nu wat regelmatiger kwamen. Ik besluit na overleg wel op bed te gaan met mijn telefoon op het nachtkastje. Het blijft rustig en om zeven uur krijg ik bericht dat er twee cm ontsluiting is en ze aan het infuus ligt. Rinze appt me in de loop van de ochtend dat ze een ruggenprik krijgt en hij zal me op de hoogte houden.

Tegen 13.30 uur krijg ik een app van Rinze. Acht cm ontsluiting, het zal nu niet lang meer duren! Ik grijp gauw alles bij elkaar en rij naar het ziekenhuis. Gelukkig is het zondag en kan ik lekker doorrijden. Eenmaal op de verloskamer zie ik dat Annette het erg zwaar heeft, ze moet tijdens de weeën ook overgeven. Het zit niet mee allemaal…

Maar om 15.27 uur pakt Annette zelf hun dochter Yara aan en is de wereld weer een mooi meisje rijker. Het grote genieten kan beginnen!