Lana

Geboortefotografie

Op een zaterdagochtend ging ik bij Jan & Cindy en hun zoontje Xander op de koffie. Het werd een leuk gesprek waarin de nodige afspraken werden gemaakt. Ook liet Xander vol trots de kinderwagen zien, waaruit bleek dat er een klein meisje op komst is. Cindy is 19 december uitgerekend dus het zou zomaar een kerstkindje kunnen worden!

Op 18 december heb ik via de app contact met Cindy, waarin ze aangeeft dat alles nog rustig. Dezelfde middag gaat ze op controle bij de verloskundige en ze geeft aan dat ze het zo langzamerhand wel een beetje zat is. Op 20 december belt Jan in de vroege zondagochtend dat de weeën bij Cindy zijn begonnen en al zo heftig zijn dat ze naar het ziekenhuis zijn gegaan voor pijnbestrijding. Ik besluit in overleg om ook die kant op te komen. Na me aangekleed te hebben en een ontbijt te hebben genuttigd pak ik mijn spullen en ga ik die kant op.

Met een prachtige zonsopgang rij ik naar het ziekenhuis, een mooie dag voor een geboorte! Eenmaal op de verloskamer aangekomen heeft Cindy al een morfinepompje en dat haalt de scherpe kantjes er wat vanaf verteld ze. De weeën worden steeds heviger en Jan steunt Cindy waar hij kan. Ook heeft Cindy steun aan het knuffelschaap, die ze heeft gegrepen vanaf de eerste weeën, die ook mee moest naar het ziekenhuis, zo vertelde Jan.

Tegen twaalf uur mag ze beginnen met persen en na een paar persweeën constateert de verloskundige dat de hartslag van het kindje te veel zakt. Ze besluit de gynaecoloog te bellen. Nadat de gynaecoloog is gearriveerd, wordt al snel besloten dat er wordt overgegaan tot een vacuüm verlossing, omdat het kindje het niet meer zo fijn heeft in de buik van Cindy. Het wordt tijd dat ze geboren gaat worden!

Binnen vijf minuten wordt het kleine meisje genaamd Lana Fleur (roepnaam Lana) geboren. Ze moet even op adem komen en wordt ook heel even meegenomen voor controle, maar enkele minuten later wordt ze heerlijk bij Cindy neergelegd, gaat het prima en kan het grote genieten beginnen.

Al gauw komt ook Xander als grote broer bij zijn zusje kijken en wat is hij een trotse broer! Lana en Cindy moesten nog wel een nachtje blijven, maar mochten de volgende ochtend fijn naar huis.